/ Dag boken /

Vi räddade ett liv
Det här är mjausan, en mager hittekatt ifrån näs som ingen vill kännas vid. Så i söndags fick hon åka upp på Hemse med mig och stört trivs. Så nu är ho. Ren, avmaskad, mätt och fått sova ut. Alva och hon har börjar bli vänner nu och kan till och med äta ur samma matskål. 

Det skrämmer mig att set är så lätt att bara Strunta i en katt, hon kan i och för sig ha gått iväg o försvunnit. Men ingen vet vem hon är, hon är inte märkt eller något. Hon har trallat runt hos farfar i månader. Så varför tog vi hem henne? Antingen hade ho.n dött i vinter (så mager som hon är) eller överlevt och troligtvis fått kattungar... Vilket ger ännu mer hemmalösa katter. 

Mitt motto är alltid "kan man så ska man" och vi har plats för en till, så då är det inte mer än rätt att rädda ett litet liv. Och vi hade tur, denna lilla svartingen är så otroligt gosig och mysig så man kan inte sluta älska henne. Hon går på lådan utan problem och är inte uppe och går på bänkarna. 

Har man inte som vi, plats en för en katt, så finns alltid katthem o polis. Försök fråga alla du känner och lägg ut bilder i FB grupper, katter är inte skapta för att vara vilda.