/
Dag boken /
Spansk Frukost

Frukost är ganska viktigt och ganska olika vart man bor i världen. i USA är det ägg&bacon, i Sverige är det nog gröt (macka, fil, yoghurt etc.) Och här nere i Spanien äter man oftast kex och mjölk... eller en liten yoghurt. Man kan inte ens köpa vanliga yoghurt paket i affären, to bad. Äter man frukost ute så får man vanligtvis Churros (friterad deg) och choklad att doppa dem i, ny prssad juice och en bocadillo (Macka).
Här över är Felicias frukost ifrån helgen, typisk spansk. Jag gillar allt förutom jucien, apelsin är inte så gott.
I min familj är de inte så spanska när det gäller frukost, det är bara morfarn som äter kex och mjölk. Maj äter en liten yoghurt och en macka... Joaquin äter yoghurt och frön, Elsa äter gårdagens räster och Adrán äter mjölk med flingor. Hemma äter man frukost ihop men här äter man själv när man känner för det, oftast väntar man tills personen före än ätit upp.
Man äter även en frukt efter varje måltid, iallfall hos oss. Först bröd och soppa, sen en kött bit och till sist en frukt. Det är inte häller så vanligt hos oss att man dricker till maten, om man inte dricker vin...annars tar man ett glas vatten efter maten.
Det var lite olikheter jag hittat med frukosten och lite med maten. Något positvit är att vi skall köpa hem godare mjölk till mig, opasturiserad!! Vi skall bara hitta den, affärerna hos oss har inte det bästa utbudet tyvärr.