/ Dag boken /

min lilla sällskapsdam

 
 Ja vad ska man säga som nybliven kattunge ägare? tja... jag trodde inte att dom sprang så fort! Lilla Alva racear runt hela tiden och hinner knappt med att somna innan hon är uppe och busar igen. Det är bara bus och bus hela tiden, vilket jag tycker är super mysigt! Dagar som denna, när regnet vräker ner och Kim är iväg och jobbar så är det väldigt mysigt att ha Alva klätrandes i nacken eller springandes runt benen. Men fy tusan vilka vassa klor, då är det bättre när hon små bitts istället. Men hon är inte så gamal än, så det är bara att njuta av alla bus som kommer innan de tar slut. -Men hon är så duktig! Hon går på lådan, äter all mat, somnar när det blir mörkt och biter inte på laddsladdarna (och då är hon bara 8veckor) 
 
#1 / / Sofia:

Söt hon är! Men varför har ni tagit henne för tidigt från mamman och syskon? Det är lag på 12 veckor. Hon missar en väldigt viktig tid i hennes uppväxt som sker mellan 8-12 veckor.
Du kan läsa mer här http://kattstatus.se/sida40.html
Finns även många fler bra artiklar på den sidan.
Rekommenderar också forumet http://katter.ifokus.se/. Kunnigt kattfolk där.

Svar: Hej Sofia! Anledningen till att vi tog henne vid 8 veckor var att hon var stall katt och skulle bli vild om vi inte tog henne då, hon åt maten, gick i lådan och mamman var aldrig hos dem. Nu bor hon hos oss och har betätt sig som en vanlig katt, hon följer även med oss till våra föräldrar och syskon där det finns andra vuxna katter som lär henne hur livet fungerar. Senast jag kollade finns det ingen lag (om det inte är uppfödare) utan mer en rekommendation. För var rekommendationen vid 8 veckor och de katterna är normala. Hade vi märkt att lilla Alva började bete sig konstigt hade vi åkt tillbaka med henne på en gång men vi har aldrig märkt av något.

Men tack för att du visar intresse i vårt beslut, det är inte alla som gör det och för vissa katter är det bättre att vara kvar några veckor till.
Filigrunken